Werken bij de overheid

Werken bij de overheid, het is nogal een breed begrip. Waarschijnlijk zul je in eerste instantie al snel denken aan een saai ambtenaartje wat heel de dag achter zijn pc in het kantoor zit en niks te doen heeft. Maar dit is natuurlijk helemaal niet waar. Er zijn een stuk meer beroepen die van de overheid zijn en ze verschillen nogal van elkaar. Natuurlijk heb je ook de politiemannen en de brandweermannen.

Maar denk bijvoorbeeld ook aan ict mensen, die het ict systeem van de overheid werkende houden. Of aan receptionisten bijvoorbeeld.

Voordelen van werken bij de overheid

Als je werkt bij de overheid dan heeft dit nogal wat voordelen. Het is voor iemand die bij de overheid bijvoorbeeld veel moeilijker om ontslagen te worden dan iemand die bij een regulier bedrijf werkt. Hierdoor komt waarschijnlijk ook het beeld wat veel mensen van ambtenaren hebben. De ambtenaar is zeker van zijn salaris en zijn positie, dus diegene hoeft niet meer zo zijn best te doen,

Bezuinigingen bij de overheid

Ook bij de overheid is de economische crisis goed merkbaar. Net zoals in elk ander bedrijf wordt er opeens een stuk meer op de financiƫn gelet. Dit is bijvoorbeeld al goed zichtbaar, doordat er veel fusies plaats vinden bij de overheid. Hierdoor zijn er ook weer minder mensen nodig, wat natuurlijk weer forse bezuinigingen oplevert. Er zal tegenwoordig dus een stuk kritischer gekeken worden bij de overheid of een functie nu wel of niet echt nodig is. Hierdoor zijn er momenteel dus ook minder vacatures bij de overheid dan voorheen.