Vacatures vinden in Amsterdam

U bent op zoek naar werk in Amsterdam? U kunt alleen geen geschikte vacature vinden? Weet u waar u makkelijk een vacature kunt vinden?

Hieronder geven wij u wat tips om een vacature te vinden in en rond Amsterdam.

Vacatures bij Gemeente Amsterdam

De gemeente zelf heeft meestal veel vacatures te vullen. Vaak worden ze intern gevuld, maar vaak genoeg is de gemeente ook op zoek naar nieuwe werknemers "van buitenaf". Op de website van de gemeente Amsterdam vind je deze vacatures, en anders kun je dit vragen bij het gemeente kantoor.

WIJ traject

Daarnaast heeft de gemeente ook de verplichting van de overheid om voor bepaalde bewoners werk te zoeken. Zo is er het WIJ traject voor jongeren tot 27 jaar die werkloos zijn en op zoek zijn naar een baan. Je kunt dan ook in plaats van te gaan werken, een opleiding volgen, en met behulp van de WIJ uitkering toch nog inkomen krijgen. Zo investeer je in jezelf en is de kans groter dat je aan het werk kan.

UWV

Het UWV heeft als doel om iedereen aan het werk te helpen. Bent u dus op zoek naar werk, kunt u altijd langsgaan bij het UWV kantoor in Amsterdam. Zij hebben vele vacatures om aan het werk te gaan in of rond Amsterdam. Daarnaast kunnen ze u helpen in geval u vragen heeft over uw contract of over andere arbeidsrecht-zaken.

Internet vacatures

Op het internet zijn verreweg de meeste vacatures te vinden. Veel bedrijven hebben op hun eigen website een vacaturebank, maar u kunt beter op zoek naar een vacature in Amsterdam via een van de nationale vacature sites, zoals Nationale Vacaturebank.

Uitzendbureaus

Loop een uitzendbureau binnen en zeg dat u op zoek bent naar een baan! De werknemers van het uitzendbureau zullen u gelijk inschrijven en u helpen om een baan te vinden. Zij stellen de baan aan u voor, en als u akkoord gaat, wordt u voorgesteld aan het bedrijf en kunt u na een uitnodiging op gesprek komen om te solliciteren.

Kranten

Elke krant in Nederland heeft een vacature deel in de krant staan. Naast advertenties van de grotere bedrijven uit Amsterdam, staan er ook vaak kleinere advertenties voor de wat minder bekendere baantjes. Bekijk hiervoor vooral de lokale Amsterdamse kranten, zoals de Amsterdamse Courant of het Amsterdams Dagblad.