De afkorting UWV

UWV staat voor Uitvoeringsinstituut Werknemers Verzekeringen en regelt de aanvragen en uitkeringen voor alle werknemersverzekeringen, zoals de Wajong, WAO, ZiekteWet, etc. Hiernaast heeft het UWV ook de taak om mensen te re-integreren door ze aan het werk te krijgen, of de mensen aan het werk te houden.

UWV voor Particulieren

Het UWV regelt voor particulieren vooral de uitkeringen. Elke uitkeringsgerechtigde kan bij het UWV terecht voor al haar vragen over voorwaardes, hoogtes en aanvragen voor de verschillende uitkeringen. Zo regelt het UWV onder andere de volgende uitkeringen:

Vanuit de uitkering uw eigen bedrijf beginnen

U heeft de mogelijkheid om samen met het UWV te kijken naar de mogelijkheden om met behulp van een WW uitkering of arbeidsongeschiktheidsuitkering een eigen bedrijf te beginnen. Het UWV helpt u graag hierbij, zij helpen graag iedereen weer aan werk, en zij hebben ook ervaring met mensen die vanuit een uitkering zelfstandige zijn geworden.

Belangrijke uitkering : Wajong

Vooral over de WAJONG-uitkering zijn veel vragen. Minder valide jongeren weten vaak niet genoeg over de WAJONG uitkering of over de voorwaarden van deze uitkering. Het UWV kan u hierbij te woord staan en behandelt eventuele aanvragen voor de WAJONG uitkering.

Afspraak maken bij UWV

Het UWV heeft ook bij u in de buurt wel een kantoor staan waar u terecht kunt voor alle vragen over werk en uitkeringen. Zo kunt u bij het UWV terecht voor een afspraak met een arts of arbeidsdeskundige voor onder andere het bepalen van uw arbeidsongeschiktheid. Ook iedere vraag over uw uitkering of re-integratie traject kunt u stellen aan het UWV.

Als u op zoek bent naar (ander) werk, dan kan het UWV WERK bedrijf u ondersteunen om u aan een (nieuwe) baan te helpen. Tevens kunnen ze u helpen bij het uitkiezen van een opleiding of training.

Post voor UWV

U wilt het UWV post opsturen. Bekijk hieronder naar welke vestiging u dit moet sturen:

  • Als u een brief heeft ontvangen van het UWV, dient u uw reactie te richten aan het adres wat in de brief staat.
  • Voor aanvragen WIA uitkering of andere post betreffende de WIA, stuur het naar UWV Amsterdam, Postbus 69254, 1060 CH Amsterdam
  • Voor vragen over de Ziektewet, stuurt u uw post naar Uitvoering ZW, Postbus 57015, 1040 CT Amsterdam.

Voor alle vragen kunt u ook bij het UWV kantoor bij u in de buurt terecht. Zij helpen u graag en staan altijd voor u klaar.