Waar nog niet zo lang geleden bedrijven gemakkelijk personeel konden vinden, is dat tegenwoordig een stuk lastiger. Steeds meer bedrijven hebben moeite met geschikt personeel te vinden. Dit komt in meerdere branches voor en vooral MKB’ers hebben het hier lastig mee. Zij geven aan het lastig te vinden om personeel te werven dat goed binnen de werkzweer van het bedrijf past. Daarnaast hebben zij moeite met een pakkende vacaturetekst te schrijven. Doordat de economie weer op volle gang is hebben bedrijven het niet meer zo makkelijk met vinden van personeel. In dit artikel zullen wij een aantal tips meegeven die je zullen helpen bij het vinden van geschikt personeel.

Vraag rond in je eigen kring

Door in je eigen kring te vertellen dat je op zoek bent naar personeel is de kans groot dat je personeel vind dat goed bij je past. Je gaat immers om met mensen waarbij je het fijn vindt om mee te zijn. Zo kan je bijvoorbeeld op verjaardagen vertellen dat je een vacature open hebt staan. Let wel op bij het aannemen van directe vrienden of familie. Samen werken is iets heel anders dan samen zijn wanneer jullie beide vrij zijn. Het gebeurd dan ook vaak dat vriendschappen eindigen doordat ze botste op de werkvloer.

Gebruik social media

Social media wordt tegenwoordig overal voor gebruikt, zo ook voor het zoeken en vinden van banen. Op Facebook bijvoorbeeld zijn er meerdere groepen waar veel vacatures op worden gezet en waar mensen actief op zoek zijn naar een baan. Het voordeel is dat je in veel gevallen ook snel een beeld krijgt wat voor persoon het is, door bijvoorbeeld het profiel te bekijken van de persoon die zich aanbiedt.

Laat je personeel rondvragen

Het personeel dat je in dienst hebt ken je als het goed is erg goed. Je weet hun goede en mindere kwaliteiten. Grote kans dat de vriend die deze persoon aanbiedt deels op diegene lijkt. Daarnaast zal je werknemer niet iemand aanbieden waarvan hij of zij het idee heeft dat diegene de kantjes ervan af zal lopen. Het voordeel is ook dat je werknemer waarschijnlijk al aan zijn of haar vriend heeft uitgelegd hoe het werk gaat etc. Dus de werkzoekende heeft al een beter beeld van wat er verwacht wordt.

Benader een vacaturebank

Bijna iedereen die op zoek is naar werk, zoekt als eerst op een vacaturebank. Omdat hier het grootste aanbod aan vacatures te vinden is, zullen de meeste hier op zoek gaan naar een baan. Helaas is het voor jou als werkgever daardoor lastiger om op te  allen. Je zult een goed pakkende vacaturetekst moeten verzinnen om de aandacht te trekken van de werkzoekende.

Bekijk wat een uitzendbureau te bieden heeft

Mocht je echt dringend op zoek zijn naar personeel dan kan je altijd nog een uitzendbureau contacteren. Zij hebben altijd wel iemand beschikbaar die goed in jouw profiel past. Helaas zijn de kosten per uur dan wel wat hoger, maar dan weet je wel zeker dat je direct iemand gevonden hebt. Randstad en Tempo Team zijn de twee grootste uitzendbureaus. Zij hebben in elke branche wel mensen die direct aan de slag kunnen gaan. Daarnaast heb je ook nog meer gespecialiseerde uitzendbureaus in bijvoorbeeld de horecabranche. Doenhoreca heeft ervaren mensen waarbij je er vanuit kan gaan dat zij weten hoe het horecaleven gaat.