Studentenwerk

Als student kun je 4 jaar lang genieten van de studiefinanciering van de ib groep. Helaas is deze studiefinanciering vaak niet voldoende voor de meeste studenten.

Zeker voor studenten die naast het studeren ook nog geld nodig hebben voor andere dingen. Als student ga je waarschijnlijk ook vaak stappen, wil je wel eens uit eten kunnen met vrienden of familie, zit je op een sportclub, heb je een kamer die je huurt en moet betalen, enzovoort, enzovoort.

De hoeveelheid studiefinanciering die je kan ontvangen ligt aan meerdere factoren, onder andere aan:

  • hoeveel geld je ouders verdienen
  • of je thuis of op kamers woont
  • of je extra geld bij wilt lenen
  • hoe lang je al studeert
  • of je wel of geen gebruik maakt van de ov chip kaart

Hoeveel studiefinanciering kun je ontvangen?

Zoals net dus al gezegd ligt het aan vele factoren hoeveel studiefinanciering je kunt ontvangen. Als je op kamers gaat wonen kun je meestal zo’n 300 euro meer studiefinanciering krijgen dan wanneer je thuis blijft wonen. Dit geld ben je alleen al snel kwijt aan de kamerhuur. Als je je opleiding binnen 10 jaar afrond hoef je de eerste 4 jaar basis studiefinanciering niet zelf terug te betalen. Dan wordt de lening omgezet in een gift.

Extra geld bijlenen

Naast de basis studiefinanciering kun je er ook voor kiezen om extra geld bij te lenen. Dit is een bedrag wat je sowieso ooit zelf terug moet gaan betalen, dit wordt dus niet omgezet in een gift. Veel studenten maken hier echter wel gebruik van. Het is 1 van de makkelijkste manieren om geld te lenen en de rente is ook lager dan bij een normale lening. Besef je echter wel dat je na de studie waarschijnlijk een hoog bedrag hierdoor zult moeten aflossen.