Salaris

Salaris, het is iets wat we allemaal erg belangrijk vinden. Als je geen geld zou verdienen, zou je dan nog elke dag naar je werk gaan? Nee, waarschijnlijk niet.

Alhoewel het salaris iets is wat de meeste mensen best wel belangrijk vinden, is het toch nog steeds een beetje een taboe om over je salaris te praten. Van hoeveel mensen weet jij hoeveel geld ze elke maand verdienen? Waarschijnlijk kun je deze mensen op 1 hand tellen.

Salarisonderhandelingen

Als je al een tijdje ergens werkt en bijvoorbeeld vindt dat je qua werkervaring en werkniveau een stuk gegroeid bent, dan kan het natuurlijk ook zo zijn dat je vindt dat hier ook een salaris bij hoort wat dan iets stijgt. Je kunt dit bijvoorbeeld bespreken tijdens zogenaamde salarisonderhandelingen. Dit zijn vaak processen waarin je enigszins moet groeien. Hoe vaker je dit soort gesprekken hebt gedaan, hoe beter je zult weten hoe je zoveel mogelijk uit zo’n gesprek kan halen. Het is bijvoorbeeld belangrijk om te laten zien dat jij echt beter bent geworden in je werk, of dat je werk een belangrijke invloed heeft op het bedrijf. Kun je dit bewijzen? Dan is de kans op een hoger salaris ook groter.

Is salaris het enige waar je naar moet kijken?

Nee, het salaris is zeker niet het enige waar je naar moet kijken. Kijk ook goed naar de secundaire arbeidsvoorwaarden, want dit kan ook al snel een hoop voordeel opleveren. Dan kun je misschien wel 200 euro minder verdienen, maar door goede arbeidsvoorwaarden kan dit dan een scheef beeld geven en ben je eigenlijk dus stukken beter uit met een minder salaris, maar met betere arbeidsvoorwaarden.

Zo kan jouw werkgever bijvoorbeeld jouw reiskosten betalen. Dit is voor het bedrijf fiscaal aftrekbaar, waardoor dit zowel voor het bedrijf als voor jou interessanter is. Zo zijn er nog vele secundaire voorwaarden, wat denk je bijvoorbeeld van een lease auto? Of wat te denken van je pensioen?