Nationale vacaturebank

Op zoek naar werk? Vacature plaatsen op de nationale vacaturebank? Zoekt u een goed passende vacature? Of wilt u uw CV plaatsen en benaderd worden door meerdree werkgevers?

Dit kan allemaal op de nationale vacaturebank. Het is een plek van vraag en aanbod in de banenmarkt. Er zijn werkgevers die hun vacature graag ingevuld zien worden, werknemers die op zoek zijn naar een (betere) baan, maar ook staan er bedrijfspresentaties en video vacatures.

Video vacatures

Sinds een tijd zijn videovacatures helemaal hip. Het is een nieuwe vorm van een vacature, maar dan meteen met beeld en gevoel van het bedrijf erbij. Het geeft je meteen een kijkje in de keuken van het bedrijf. Deze videovacatures worden steeds meer door bedrijven gebruikt om werknemers te vinden.

Video CV

Naast videovacatures bestaan er tegenwoordig ook video-CV's. Een video cv is een video die opgenomen is door een werkzoekende met daarin een enthousiast verhaal over de opleidingen, ervaringen en loopbaan van desbetreffende werkzoekende. Zo heeft de werkgever eigenlijk al een eerste sollicitatiegesprek achter de rug, want de eerste indruk is reeds al zichtbaar op de video. Dit scheelt een werkgever tijd, en dus geld, in sollicitatierondes en het vullen van openstaande vacatures.

Zelf CV plaatsen

Het is mogelijk om je eigen CV te plaatsen, en zo gevonden te worden door meerdere potentiële werkgevers. Iedereen mag een CV plaatsen, en zo kun je zo maar je kans op een nieuwe, beter betaalde, baan vergroten.

Succesverhalen Nationale vacaturebank

Er zijn meerdere mensen geweest die tevreden waren met hun baan, maar die zo maar hun CV op nationale vacaturebank hebben gezet. Zij werden tot hun eigen verrassing benaderd door een bedrijf om daar te gaan werken. Zo gingen ze in één keer flink vooruit met hun salaris en hun werkomgeving.